Beweegkuur Zuidhorn

Wil je afvallen en fitter worden? Doe dan mee!

Beweegkuur

De Beweegkuur (Gecombineerde Leefstijl Interventie, GLI) is een twee jaar durend programma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Onder begeleiding van een leefstijlcoach, een diëtist en een fysiotherapeut werken we samen aan een gezonde leefstijl. Het programma bestaat naast individuele begeleiding op het gebied van voeding, beweging en leefstijl ook uit groepsbijeenkomsten met de diëtist en fysiotherapeut.

Je kunt meedoen met de Beweegkuur als je een verwijsbrief hebt van de huisarts, je 18 jaar of ouder bent, je een BMI van 25-30 hebt met extra gezondheidsrisico of een BMI hebt van 30 of hoger en als je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken.

Het programma

In het 1e jaar

  • Leefstijlcoach: een intakegesprek en 7 vervolggesprekken
  • Fysiotherapeut: een intakegesprek met individueel beweegplan en 2 groepsbijeenkomsten
  • Diëtist: een intakegesprek met individueel voedingsplan en 3 groepsbijeenkomsten

In het 2e jaar

  • Leefstijlcoach: 5 vervolggesprekken
  • Fysiotherapeut: 1 groepsbijeenkomst
  • Diëtist: 3 groepsbijeenkomsten

Kosten

Het volledige programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Je kunt het programma eventueel nog verder uitbreiden met gesprekken bij de diëtist vanuit de basisverzekering.

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via 085 – 13 06 284 of via onze contactpagina.

In Zuidhorn kun je de Beweegkuur volgen bij Fysiotherapie Hooiweg. De diëtist en leefstijlcoach op die locatie is Thess de Lange.