Voor wie?

Onze aandachtsgebieden zijn sport, leefstijl, medisch en werkgever

Sport, medisch, leefstijl en werkgever

Het team van AVS diëtisten kan je adviseren, coachen en begeleiden bij het behalen van je doelen.
Ze doen dat op een persoonlijke, betrokken, enthousiaste en praktische manier.
‘We trekken samen met je op‘.

Sport

Of je nu top- of wedstrijdsporter bent, of wanneer je op recreatief niveau sport, een gezonde en gevarieerde voeding is altijd belangrijk om fit, energiek en gezond te blijven. Maar op het moment dat je veel en intensief sport, is een optimaal eetpatroon nog eens extra belangrijk. De juiste voeding op het juiste moment draagt bij aan een beter uithoudingsvermogen, sneller herstel, betere prestaties, goede groei en een betere lichaamssamenstelling.

Omdat iedere sporter anders en uniek is krijg je een advies op maat. Daarbij houden we rekening met je sportactiviteiten, je leeftijd, doel en mogelijkheden. We meten en monitoren je lichaamssamenstelling. We kunnen je onder andere adviseren over het gebruik van supplementen, voeding op wedstrijddagen en voeding bij blessures. Jong of oud, we hebben voor iedereen een passend advies.

De sportdiëtisten van AVS zijn onder andere actief betrokken bij FC Groningen en de talentvolle sporters bij de RTC’s in Groningen, Friesland en Drenthe.

Medisch

Bij een diëtist kun je voor allerlei voedingsvragen en voedingsgerelateerde klachten terecht. Veel mensen denken bij een diëtist direct aan overgewicht en afvallen. Overgewicht is een complex probleem en de diëtist is bij uitstek de specialist op dit gebied. Maar een diëtist doet veel meer.

Het kan namelijk ook zijn dat je klachten hebt of een medische indicatie waardoor je anders moet gaan eten. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, ondergewicht, eetproblemen, maagdarmklachten, bloedarmoede, een verhoogd cholesterol of een te hoge bloeddruk. De diëtisten helpen je met praktische adviezen bij het aanpassen van je voeding.

We geven géén standaard advies maar een dieet- of voedingsadvies dat wordt afgestemd op jouw wensen en gewoonten. Ieder mens is anders en heeft daarom ook een persoonlijk afgestemd advies nodig. Door middel van persoonlijke begeleiding helpen de diëtisten je het dieet toe te passen in je dagelijkse leven. We zijn er voor jong en oud.

Leefstijl

We staan er niet altijd bij stil, maar gezond eten in combinatie met voldoende bewegen is nodig om gezond te blijven. Wil jij je leefstijl verbeteren? Wil je een paar kilo afvallen? Heb je net dat steuntje in de rug nodig? Wil je gezonder leven en fitter worden?

De diëtisten van AVS zijn ook leefstijlcoach. We kunnen je hier dus uitstekend in adviseren en begeleiden. Gezonde voeding is dé basis om lekker in je vel te zitten. We geven je graag praktische tips en adviezen en helpen je om je leefstijl te veranderen.

Werkgever

Fitte werknemers presteren beter. Ze zitten beter in hun vel, kunnen meer hebben en zijn minder vaak ziek. Als werkgever kun je daarbij helpen.

Als sportdiëtist / leefstijlcoach geven we workshops en presentaties om de kennis en vaardigheden van werknemers over gezonde leefstijl en gezonde voeding te vergroten. Specifieke onderwerpen zijn onder andere voeding bij onregelmatige werktijden, energiek de werkdag door, voeding bij sport en beweging en het voorkomen van overgewicht.