PCOS

Verminder je klachten en verbeter je vruchtbaarheid

PCOS

PCOS, of Poly Cysteus Ovarium Syndroom, komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen en kan leiden tot allerlei vervelende klachten. Denk bijvoorbeeld aan acne, overbeharing en verminderde vruchtbaarheid. Daarnaast heb je bij PCOS een verhoogd risico op Diabetes type 2, zwangerschapsdiabetes en hart- en vaatziekten.

Voeding bij PCOS

PCOS komt redelijk vaak voor in combinatie met overgewicht, maar lang niet altijd. Indien er sprake is van overgewicht blijkt het vaak moeilijk om af te vallen, dit heeft waarschijnlijk mede te maken met een verstoorde insuline huishouding. Zowel bij overgewicht als ook bij een gezond of te laag gewicht kun je met de juiste voedingsadviezen goede resultaten bereiken. Aanpassingen in voeding en leefstijl kan de vruchtbaarheid verhogen en het risico op gezondheidsproblemen op de lange termijn verminderen.

Heb je PCOS en wil je zelf iets doen aan je voedingspatroon en leefstijl? Plan hier je afspraak in. Je kunt bij iedere AVS diëtist terecht, maar Marissa en Linda zijn onze PCOS specialisten.