Tarieven en vergoeding

Een overzicht van onze tarieven en vergoedingsmogelijkheden. 

Tarieven en vergoeding

Zorgverzekering

Ieder kalenderjaar kun je gebruik maken van 3 uur vergoeding voor dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Hou hierbij rekening met het verplichte eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Mocht je aan 3 uren niet voldoende hebben, dan wordt uit diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed.

Ketenzorg

Voor chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD of een risico op hart- en vaatziekten (CVRM) is het mogelijk gebruik te maken van een vergoeding vanuit ketenzorg. De huisarts of praktijkondersteuner weet of dat voor jou geldt en kan een verwijzing maken. De diëtisten zijn aangesloten bij Ketenzorg Groningen, Friesland en Drenthe. Begeleiding via ketenzorg gaat niet ten laste van het eigen risico.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI/ Beweegkuur)

Vanaf 2020 wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk om te kunnen starten. Dit 2 jarige programma wordt volledig vergoed en gaat niet ten laste van het eigen risico. Klik hier voor meer informatie over het programma.

Tarieven

Kun je geen gebruik meer maken van uren uit je verzekering en wil je de begeleiding voortzetten? Dan gelden de volgende tarieven.

Uurtarief diëtist € 80,-
Behandeling per kwartier € 20,-
Vervolgconsult 30 minuten € 40,-
Weegconsult & korte controle  € 20,-
Toeslag huisbezoek € 25,-

Behandeltijd

Een consult bestaat uit 2 componenten; de directe en de indirecte tijd.

  • Direct tijd: de tijd dat je contact hebt gehad met de diëtist.
  • Indirecte tijd: de tijd die de diëtist nodig heeft om een advies samen te stellen, de verwijzer te informeren, het registeren van gegevens in het dossier etc. Hier ben je meestal niet zelf bij aanwezig.

De totaal bestede tijd wordt in rekening gebracht en afgerond op kwartieren.