Sport Groningen

Haal het beste uit jezelf.

Sport

“Goede voeding maakt van een middelmatige sporter geen topsporter maar verkeerde voeding kan van een topsporter wel een middelmatige maken”

De sportdiëtist

Een sportdiëtist is gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters, heeft gedegen kennis van inspanningsfysiologie en weet tegen welke voedingsproblemen jij als sporter kunt aanlopen. Goed eten en drinken heeft veel invloed op je gezondheid én je prestatievermogen.

Je eigen voedingsplan

Op internet, in tijdschriften en in boeken is tegenwoordig heel veel informatie te vinden over voeding in het algemeen maar ook over voeding bij sport. Een sportdiëtist maakt samen met jou een individueel voedingsplan dat is aangepast aan jouw leefstijl, (prestatie)doelen en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema en wedstrijdplanning, de duur en de intensiteit van je inspanningen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt immers andere voedingseisen. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Binnen AVS zijn alle diëtisten ook sportdiëtist.

Bijzondere vermeldingen

–   AVS sportdiëtist Linda is “High performance partner” Van NOC*NSF en werkte jarenlang als sportdiëtist bij FC Groningen.
–   AVS is partner van Topsport Noord en is betrokken bij de leerlijn voeding binnen diverse RTC programma’s.
–   Lichaamssamenstelling meten we volgens de ISAK methode. Binnen AVS zijn Linda, Leonie, Greetje en Marissa ISAK gecertificeerd.