Coeliakie

Deskundig advies voor een leven zonder gluten

Coeliakie

Gluten is een eiwit dat voorkomt in veel graanproducten en is verwerkt in heel veel voedingsmiddelen in de supermarkt. Bij mensen met coeliakie leidt het eten van gluten tot beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Hierdoor worden voedingsstoffen minder goed opgenomen en kunnen klachten zoals opgezette buik, diarree, bloedarmoede, vermoeidheid, obstipatie, botontkalking en gewichtsverlies ontstaan.

Glutenvrij dieet

Het glutenvrije dieet is de enige behandeling van coeliakie en NCGS (glutensensitiviteit). Niet iedereen vindt het dieet even gemakkelijk. Het lukt de een beter dan de andere om het dieet strikt te volgen. Je kunt er vaak wel wat deskundig advies bij gebruiken. Linda is gespecialiseerd in het glutenvrije dieet en aangesloten bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Ben je net gediagnosticeerd met coeliakie of glutensensitiviteit en wil je uitleg over het glutenvrije dieet? Heb je nog last van buikklachten ondanks het glutenvrije dieet? Of eet je al een tijdje glutenvrij en wil je checken of je alle voedingsstoffen binnen krijgt? Wil je een jaarlijkse update over de nieuwste inzichten? Plan dan een afspraak in.

In december 2023 verscheen er een leuk artikel over topsport en coeliakie in GLUTENVRIJ, het magazine van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.