Diëtisten van AVS

Hier vind je meer informatie over het team van AVS diëtisten en de locaties waar we spreekuur houden

Het team van AVS

Het team van AVS bestaat uit 7 enthousiaste (sport)diëtisten en een administratief medewerker. We zijn er voor iedereen die zijn sportprestaties wil verbeteren, gezonder wil leven of vanwege een medische reden een dieet of ander voedingspatroon nodig heeft.

Van jong tot oud, individueel of in een groep: je wordt professioneel en deskundig gecoacht en begeleid. We houden spreekuren op diverse locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Er is vast wel een locatie bij jou in de buurt.

Maak een afspraak en ervaar zelf de positieve effecten van een advies van een diëtist van AVS.

Wat mag je van de diëtisten van AVS verwachten

  • Een analyse van je huidige voedingspatroon

  • Een praktisch advies met heldere uitleg

  • Een voedingsplan op maat

  • Up to date kennis

  • Samen werken richting realistische doelen

  • Intensieve coaching en betrokkenheid

  • Duurzaam resultaat

Maak kennis met ons team

Het team van AVS bestaat uit 7 enthousiaste (sport)diëtisten/ leefstijlcoaches en een administratief medewerker. We zijn er voor iedereen die zijn sportprestaties wil verbeteren, gezonder wil leven of vanwege een medische reden een dieet of ander voedingspatroon nodig heeft.

Linda-Swart

Linda Swart

Specialisaties:

Sport, diabetes type 1, overgewicht, coeliakie, leefstijl, endometriose, PCOS, overgang, prikkelbare darm/ FODMaP

In 2002 ben ik begonnen met AVS. De praktijk blijft groeien en ontwikkelen. Iets waar ik enorm trots op ben! Zo hebben we veel specialisaties binnen ons team en goede samenwerkingen met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, trainers en praktijkondersteuners. Maar we hebben vooral ook een gezellig, enthousiast en deskundig team van diëtisten.

Mijn specialisaties zijn prikkelbare darm syndroom, coeliakie, sport, leefstijl  en diabetes type 1 en 2. Een paar jaar geleden kwam ik in contact met een gynaecoloog van het UMCG. In de spreekkamer kregen ze steeds meer vragen over voeding bij endometriose. Dat leek mij een leuke uitdaging waar ik me vervolgens helemaal op heb gestort. Inmiddels kan ik zeggen dat endometriose, PCOS en de overgang ook tot mijn specialisaties behoren.

De meeste voldoening haal ik uit de resultaten van mijn cliënten die de positieve effecten ervaren van het aanpassen van het voedingspatroon. Een lager gewicht, betere concentratie, een nieuw PR,  inzicht in relatie voeding en het ziektebeeld, meer energie, betere bloedglucosewaarden of minder klachten. Een gezond en aangepast voedingspatroon op maat kan écht het verschil maken.

Het veranderen van gewoontes en gedrag is niet altijd gemakkelijk. Graag kijk ik daarom samen met jou naar je doelen, de mogelijkheden, de keuzes die je maakt en de belemmeringen die je ervaart en motiveer ik je om haalbare stappen te zetten. Ik ben deskundig, enthousiast, ondernemend en hou van lekker en gezond eten. Mijn kennis en positieve eigenschappen zet ik graag in om jou weer een stap verder te helpen.

Naast mijn specialisaties ben ik vele jaren sportdiëtist bij FC Groningen en High Performance Partner TeamNL NOC*NSF geweest

Marissa-Lindemulder

Marissa Lindemulder

Specialisaties:

Emotie-eten de baas specialist, sport, begeleiding bariatrische chirurgie, endometriose, prikkelbare darm/ FODMaP en leefstijl

Sinds 2017 werk ik bij AVS Diëtisten en ik heb veel plezier in mijn werk. De afwisseling tussen cliënten begeleiden, workshops geven en achter de schermen bezig zijn met social media vind ik ontzettend leuk!

Sinds 2019 ben ik Emotie-eten de baas specialist©️ en ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik merkte dat ik in de praktijk vaak vrouwen zag die heel goed weten hoe het zou moeten, maar het toch niet lukte om de vicieuze cirkel te doorbreken. Nu kan ik deze cliënten veel beter helpen én heb ik zelf meer plezier in mijn werk! Als Emotie-eten de baas specialist©️ laat ik je onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Je leert voelen dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost of liefde. Een pak koekjes opeten vervult dit verlangen niet. Via een 7-stappen plan gaan we samen aan de slag, zodat jij je snoep- en snaaibuien definitief de baas kunt worden. Wanneer je je bewust bent van de echte reden waarom je gaat eten, kun je stappen maken voor resultaat op de lange termijn. Er ontstaat ruimte voor dingen die je écht belangrijk vindt, in plaats van dat je dagen gevuld zijn met nadenken over wel of niet eten, met schuldgevoel en schaamte of met frustratie over dat pak koekjes.

Naast het werken met deze aanpak zie ik ook veel cliënten met buikklachten. Ik heb zelf jarenlang buikklachten gehad en het FODMAP dieet heeft mij destijds veel inzichten gegeven. Al snel bleek lactose de grootste boosdoener en kon ik aan de slag om lekker en gevarieerd lactosevrij te eten.

Echter kreeg ik naast de buikklachten veel andere (pijn)klachten en bleek er toch meer aan de hand te zijn. Na een jarenlange zoektocht kreeg ik in juni 2023 de diagnose endometriose.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je veel klachten hebt en het lijkt alsof je nergens invloed op hebt. Toch merk ik dat het mij helpt om bewust met mijn voeding bezig te zijn, om genoeg te ontspannen en te kijken wat wel lukt qua beweging. Juist omdat ik daar wel invloed op heb.

Ik wil heel graag mijn kennis en ervaringen inzetten om vrouwen te helpen meer balans te krijgen in voeding en leefstijl bij endometriose.

Leonie-Lubbinge

Leonie Lubbinge

Specialisaties:

Sport, eetstoornissen, oncologie, allergie, leefstijl

Één van de mooiste aspecten aan diëtist zijn vind ik dat soms maar heel kleine aanpassingen nodig zijn om veel resultaat te behalen. Het is super wanneer cliënten voor een 2e keer bij je op gesprek komen en aangeven dat het goed gaat en dat het ook bijna geen moeite heeft gekost.

Een ander mooi aspect voor mij persoonlijk is dat ik mijn passie voor sport ook nog eens in mijn werk kwijt kan. Ik vind het vooral leuk om jonge talenten te helpen de voeding te optimaliseren zodat ze alles uit zichzelf kunnen halen op weg naar het behalen van hun doelen.

Greetje-Staal

Greetje Staal

Specialisaties:

Diabetes, kinderen, leefstijl, overgewicht, bariatrische chirurgie, sport

Sinds 2009 werk ik met veel plezier bij AVS” Ik vind het een uitdaging om met jou samen naar simpele en haalbare veranderingen te zoeken die je helpen om je beter te voelen. Het maakt niet uit welk doel je hebt. Misschien heb je wensen om in gewicht te veranderen? Misschien wil je juist je bloedwaarden verbeteren of wil je voorkomen dat je medicatie nodig hebt?

Hoe je met voeding hier verbetering in aanbrengt bespreek ik graag met je.
We kijken naar wat jij persoonlijk graag eet en passen de veranderingen hierop aan zodat het prettig, haalbaar en ook niet te ingewikkeld is. Zo verander je stap voor stap jouw eetpatroon ten goede en houd je deze verandering ook gemakkelijk vast.

Een van mijn specialisaties is diabetes. Het is fijn om te zien dat je met kleine voedingsaanpassingen al erg veel winst kunt behalen. Hiermee bespaar je op hoeveel medicatie er nodig is. Ook denk ik graag mee hoe je over de dag de maaltijden zo in kan richten dat je goede bloedsuikerwaarden behoudt en kunnen we hierin rekening houden met een wens om af te vallen.

Iedereen is uniek, daarom houd ik rekening met jou persoonlijke voorkeuren. Dat maakt mijn werk boeiend en afwisselend.

Een andere specialisatie van mij … kinderen. Als kinderdiëtist help ik je graag met al jouw vragen over de voeding van je opgroeiende kind. Ik geef je tips bij borst- of flesvoeding en denk graag met je mee hoe je je kind op een fijne manier een gezonde eter kunt laten zijn.” Dat begint al bij de eerste hapjes. Met het ‘eetteam Hoogezand’ heb ik op de donderdagen een gezamenlijk spreekuur. Hier bespreken we met het team hoe jij je te zware kind kunt helpen gezond en gevarieerd te eten en genoeg te laten bewegen. Ook kun je bij ons terecht als je kind juist een moeilijke eter is, weinig voedingsmiddelen lust of onvoldoende groeit.
Ik werk als kinderdiëtist binnen het ‘eetteam’ samen met een pedagoog, kinderfysiotherapeut en een preverbaal logopedist. We overleggen met je welke collega’s je hebt beste kunnen helpen met jouw vragen.

Kim-Leegte

Kim Leegte

Specialisaties:

Sport, leefstijl, overgewicht, ketenzorg, prikkelbare darm/ FODMaP, voeding na niertransplantatie

Een gezond(er) lichaam, meer energie, een gezonde relatie met eten, toename van spiermassa, een betere duurprestatie kunnen leveren, minder klachten; zijn een aantal dingen waar ik je mee kan helpen tijdens onze gesprekken.

Door middel van een luisterend oor en toepasbare adviezen help ik je met het behalen van jouw doelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor balans, plezier en ontspanning.

In mijn eigen leven hou ik me veel bezig met gezondheid: voeding, sport, yoga en meditatie zijn vaste onderdelen in mijn dagelijks leven. Daarnaast ben ik gespecialiseerd als sportdiëtiste. Zelf heb ik veel verschillende sporten beoefend waardoor ik me kan inleven in jouw sport en sportcultuur. Goede voeding bij/rondom sport kan ervoor zorgen dat je alles eruit kan halen wat erin zit! Verder hou ik me bezig met duurzaamheid, plantaardige voeding en lekker én gezond koken.

In mijn werk heb ik gemerkt dat veel mensen een (nieuwe) manier zoeken om hun nieuwe gewoontes blijvend toe te passen, zonder ‘quick fix’. Goede voeding kan zo’n groot verschil uitmaken in je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hier wil ik je graag bij helpen en ondersteunen.

Anouk-Pranger

Anouk Pranger

Specialisaties:

Algemene diëtetiek, leefstijl, overgewicht, voeding na niertransplantatie, ondervoeding

Het werken als diëtist/ leefstijlcoach vind ik enorm leuk omdat je met kleine aanpassingen en kennisoverdracht grote stappen tot een gezondere leefstijl kan maken.

Daarnaast heb ik een grote passie voor sport. Nadat ik de opleidingen fitnesstrainer A, fitnesstrainer B en bootcamptrainer heb behaald ben ik training gaan geven in verschillende vormen; personal training, small group training en bootcamp training (outdoor en ja, óók in de regen). Door het volgen en behalen van de minor actieve en gezonde leefstijl heb ik mij ook gespecialiseerd in het maken van periodiserings plannen, met name voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

Ik coach je dan ook graag op het gebied van voeding EN training.

Ieder persoon heeft zijn eigen doelen, wensen en dromen wat het werk zo uniek maakt. Ik kijk graag mee met de vragen die jij hebt, om zo samen een oplossing te vinden. Mijn doel? Iedereen het positieve effect van een gezonde leefstijl te laten ervaren!’

Zelf houd ik ook enorm van het uitproberen van nieuwe, lekkere en gezonde recepten. Deze deel ik natuurlijk ook graag met je.

Marijke Arends

Specialisaties:

Algemene diëtetiek, leefstijl, overgewicht, ketenzorg