Hoera! De Koning is jarig en speciaal voor deze dag heeft Marissa deze heerlijke tartelettes gemaakt.  Ze zijn zo lekker dat je ze na Koningsdag natuurlijk nog een keer of meerdere keren kunt maken. Kun je geen lactose verdragen? Geen probleem. Je kunt er eenvoudig een lactosevrije variant van maken.

Koningsdag taartjes

Ingrediënten voor 4 taartjes.

Voor de bodem:

– 100 gram havermoutmeel
– 1 ei
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout

Voor de topping:

– 8 eetlepels Griekse yoghurt of (lactosevrije) kwark
– 1 eetlepel honing
– 1 scheutje vanille extract
– Fruit (aardbeien, blauwe bessen en mandarijntjes)

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet de vormpjes alvast in. Ik gebruikte tartelette vormpjes met uitneembare bodem (met diameter van 10cm).
– Meng in een kom de havermeel, kaneel, bakpoeder en een snufje zout.
– Voeg vervolgens de honing, de olijfolie en het ei toe. Meng/kneed dit tot een soepel deeg.
– Verdeel het deeg over de vormpjes (vergeet niet de randjes mee te nemen).
– Schuif de taartjes voor ongeveer 10 minuten in de oven.
– Meng ondertussen de yoghurt/kwark met de honing en het vanille extract.
– Snijd het fruit in stukjes.
– Zodra de taartjes klaar zijn en zijn afgekoeld kun je de yoghurt/kwark verdelen over de taartjes (ongeveer 2 eetlepels per taartje).
– Versier de taartjes met het fruit.

Fijne Koningsdag en geniet van je taartje :-)