Eén van mijn favoriete ontbijtjes is warme havermout met appel en kaneel. Ik begin mijn ochtend hier vaak mee, maar ik houd ook van afwisseling. Een tijdje geleden maakte ik havermout uit de oven en daar wilde ik graag een variatie op maken. Aangezien ik vaak appel en kaneel in combinatie met havermout eet, heb ik er deze keer voor gekozen om eens ander fruit te gebruiken.

Havermout crumble met rood fruit

 • 50 gram rood fruit (ik gebruikte frambozen en -aardbeien uit de diepvries)
 • 1 eetlepel havermout
 • 1 eetlepelamandelmeel
 • 1 eetlepel olie (of boter)
 • 1 theelepel honing
 • Voor erbij: (Griekse) yoghurt, kwark of plantaardige zuivel

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Vet een klein ovenschaaltje in.
 3. Meng de frambozen met de aardbeien en schep dit in het ovenschaaltje.
 4. Meng in een kom de havermout, het amandelmeel, de olie en honing en kneed dit door elkaar.
 5. Kneed alles door elkaar totdat er kruimelig deeg ontstaat.
 6. Verdeel de crumble over het fruit en zet het ovenschaaltje voor ongeveer 20 minuten in de oven.
 7. Lekker met een flinke schep (Griekse) yoghurt, kwark of plantaardige zuivel.

Enjoy!

groetjes Marissa