Koekrepen zijn erg handig te gebruiken als energieboost rondom het sporten. Het geeft je energie voor je van start gaat of je kunt het gebruiken om na het sporten zo snel mogelijk weer te herstellen.  Daarnaast kunnen het natuurlijk ook lekkere en gezonde tussendoortjes zijn. Als je naar school of naar het werk gaat, een dagje uit of thuis bij een kopje thee. Zeker als je ze zelf maakt, zoals deze havermoutrepen van havermout, fruit en noten.

Havermoutrepen

Ingrediënten voor 10 repen:
 – 4 rijpe bananen
 – 150 gram havermout
 – 1 eetlepel kaneel
 – 1 theelepel bakpoeder
 – 1 theelepel vanille extract
 – 60 gram noten (pecannoten, walnoten, cashewnoten)
 – 60 gram gedroogd fruit (cranberries, abrikoos)
 – Optioneel: honing, 85% chocolade

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe de bananen, havermout, kaneel, bakpoeder en vanille extract in de keukenmachine/blender en meng tot 1 geheel.
3. Hak de noten en het gedroogd fruit in kleinere stukjes.
4. Voeg dit toe aan het mengsel en roer het er goed doorheen.
5. Doe bakpapier in een bakvorm (wij gebruikten een bakvorm van 20×20 cm) en giet het mengsel daarin.
6. Verdeel met een (natte) lepel het mengsel goed over de bakvorm.
7. Zet de bakvorm voor 20 minuten in de oven.
8. Laat het daarna goed afkoelen en vervolgens kun je er ongeveer 10 repen uitsnijden.

Succes!