Mijn naam is Gerard Drent en ik wil je hierbij graag vertellen over mijn weg naar een lager gewicht.

Iedereen kan een bepaald doel bereiken als je er de juiste tools voor krijgt. Het is vaak een combinatie van een goede omgeving, een stok achter de deur hebben en mentaal ervoor kunnen gaan.
Bij mij begon het verhaal in oktober 2016 nadat ik heel veel last had van mijn benen. Het begon met heel veel kramp, elke dag en steeds heftiger. Het kon zo niet langer. Mijn huisarts verzocht mij om echt gewicht te verliezen om toch mijn klachten te laten verminderen.

Ik kwam via de huisarts bij AVS-Diëtisten terecht voor een gesprek. Daar had ik aangegeven dat ik zo niet langer kon doorgaan en ik graag wat gewicht kwijt wilde. Doordat ik van de diëtist een schema had gekregen voor gezonder eten, ging het steeds een beetje beter met mij. In het begin met kleine stapjes.

Rond eind juni 2017 ben ik begonnen in de sportschool. Eerst maar rustig aan met 3x in de week. Doordat ik 1x in de maand ook nog naar mijn diëtist ging, had ik een stok achter de deur. Het ging niet altijd even goed, erover praten hielp. Ik had moeite om mijn eetpatroon vast te houden omdat ik in mijn vrije tijd op de bank zat en toch weer ging eten. Eind 2017 was ik er wel klaar mee. Inmiddels was ik door het sporten en gezonder eten toch weer wat kilo’s afgevallen

2018, een nieuw jaar, goede voornemens en nieuwe kansen. Bijna iedereen heeft goede voornemens, ik had ze ook. Wilde graag vaker sporten en ritme krijgen in mijn voeding. Dankzij wat aanpassingen aan mijn voeding op advies van de diëtist en regelmatig sporten werd ik steeds fitter. resulteerde aan het einde van 2018 met een verlies van 52 kilogram. Doordat ik een stok achter de deur had door middel van de diëtist en sportschool heb ik er alles uit kunnen halen wat erin zat.

Ik hoop in de toekomst mensen met mijn verhaal te kunnen inspireren en motiveren om het beste in jezelf naar boven te halen. Wees wijs met je lichaam, je hebt er maar één.

Hartelijke groet, Gerard