Paprika is een vruchtgroente en valt onder de groente. Paprika’s zijn er in allerlei kleuren en vormen. Zo zijn er oranje, gele, rode en groene paprika’s en puntpaprika’s.

Paprika’s een gezonde keuze

Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter. Paprika komt uit de landen rond de Middellandse Zee en van maart tot september uit Nederlandse kassen.

Vegetarische gevulde paprika’s

Ingrediënten:
 – 4 grote (rode) paprika’s
 – ½ courgette
 – 3 wortels
 – 1 pakje tomatenblokjes (± 400 gram)
-  200 gram maïs (uitlekgewicht 165 gram)
 – 300 gram vega gehakt
 – 120 gram zilvervliesrijst
 – Geraspte kaas
 – Optioneel: chili con carne kruiden, paprikapoeder (naar smaak)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Zet een pan met water op en voeg de rijst toe zodra het water kookt. Laat dit ongeveer 8-10 minuten koken.
3. Giet een scheutje olie in een wokpan en voeg het vega gehakt toe. Bak dit een paar minuutjes.
4. Snijd ondertussen de courgette en wortel in kleine stukjes en voeg dit vervolgens toe aan het vega gehakt.
5. Voeg vervolgens de maïs en tomatenblokjes toe en laat dit een aantal minuten pruttelen.
6. Giet de rijst af en voeg toe aan het gehakt mengsel.
7. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehakt mengsel over de paprika’s.
8. Bestrooi ze met kaas en zet ze daarna voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Je kunt er natuurlijk ook een niet vegetarische variant van maken. In dat geval vervang je het vega gehakt door rundergehakt.

Enjoy!