Hoe maak je zelf een lekkere bami goreng? Met dit recept moet dat lukken. Het gerecht bevat lekker veel groente en we kiezen natuurlijk voor volkoren noedels.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren noedels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • nasi-bami kruidenmix
  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram wortels
  • 3 paprika’s
  • 1 prei
  • 250 gram doperwten

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels zoals op de verpakking weergegeven.
  2. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
  3. Verhit olie in een wokpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg toe aan de wokpan en bak ze goudbruin.
  5. Voeg hierna de sambal, ketjap en nasi-bami kruiden toe. Bak dit gedurende een minuut aan en roer goed door.
  6. Snijd de wortel en paprika in blokjes en snijd de prei in ringen. Was de taugé en voeg alle groente, samen met de doperwten, toe en roerbak een paar minuten.
  7. Schep de noedels in gedeeltes toe aan de groente en kip. Zorg dat het goed gemengd is. Laat kort meebakken.
  8. Serveer de bami met pindasaus en eventueel komkommer of augurk.

Geen tijd of zin om groentes zelf te snijden? Een voorgesneden pakket met nasi bami groente is ook geschikt. Ga uit van 200 – 250 gram groente per persoon.

Liever (een dagje) geen vlees? Laat de kipfilet weg en voeg een eitje toe.

Eet smakelijk!