Je kunt eindeloos variëren met bananenbrood. Op internet vind je veel verschillende recepten. Van gezond tot ongezond, met noten, chocolade, bessen of frambozen. Je kunt er alle kanten mee op! Het is fijn om een gezonde basis te hebben en dan kun je per keer bekijken wat je nog wilt toevoegen.
Bananenbrood
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen (+ evt. 1 voor erboven op)
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- Optioneel: 2 eetlepels honing
- Optioneel: 1 theelepel kaneel
Hoe maak je bananenbrood?
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en giet vervolgens het mengsel hierin.
- Zet het bananenbrood voor 45 minuten in de oven.
- Laat na het bakken eerst even afkoelen.
- Vervolgens kun je het bananenbrood in ongeveer 10 plakken snijden.
Handige tip
Verpak de plakjes allemaal apart in folie en stop ze in de vriezer. Zo kun je ‘s ochtends een plakje eruit halen en laten ontdooien. Dan heb je aan het eind van de ochtend of middag een lekker vers plakje bananenbrood als tussendoortje!
Extra lekker!
- Voeg nog wat noten, (gedroogd) fruit of chocolade toe
- Besmeer een plakje bananenbrood met een laagje 100% pindakaas erop!
Eet smakelijk!