Als diëtist in opleiding leer je veel theorie, welke je uiteindelijk zult toepassen in de praktijk. Om ervaring op te doen loop je stage. Momenteel lopen Mare en Anouk stage bij AVS diëtisten. Misschien ben je één van hen al tegengekomen in de praktijk. Naast meelopen tijdens gesprekken zetten zij zich achter de schermen in voor het ontwikkelen of optimaliseren van materialen en bijeenkomsten. In deze blog lees je meer over hun ervaringen.

Mare Blaam

Mijn naam is Mare en ik zit nu in mijn 4de jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek. In februari ben ik aan mijn afstudeerstage begonnen bij AVS. De reden waarom ik voor AVS heb gekozen als stageplek is omdat je hier veel verschillende cliënten ziet. Je krijgt te maken met cliënten die willen afvallen, cliënten met een bepaald ziektebeeld, sporters en nog veel meer. Ik loop stage bij Marissa op verschillende locaties. Helaas kon ik maar korte tijd meelopen op locatie, omdat we halverwege maart vanuit huis moesten werken. In die paar weken dat ik op locatie mee heb gelopen, heb ik al veel verschillende dingen geleerd, ik heb een beter inzicht gekregen in bepaalde ziektebeelden, ik heb de bijeenkomsten van de Beweegkuur geanalyseerd en geëvalueerd en heb ook al veel geleerd over de gespreksvoering met cliënten. Op dit moment ben ik thuis aan het werk met verschillende opdrachten waaronder het verbeteren van de Beweegkuur. Ik ben nu op de helft van mijn stageperiode, ik heb al veel geleerd en ik kijk ernaar uit om in de tweede helft van mijn stage nog meer te leren.

Anouk Martini

Mijn naam is Anouk Martini en ik loop alweer drie maanden stage bij AVS voor mijn opleiding Voeding en Diëtetiek. In de eerste weken van mijn stage mocht ik meekijken met de consulten op locatie en heb ik daar al veel van geleerd. Ik heb bij een aantal cliënten de voedingsanamnese afgenomen wat ik zelf erg leuk vond om te doen! In de afgelopen negen weken ben ik vanuit huis bezig geweest met verschillende opdrachten, omdat ik vanwege de coronacrisis niet op locatie kon werken.

Vanaf mijn werkplek thuis heb ik veel kunnen werken aan de interventie voor cliënten met Diabetes type 2. Ik heb een handleiding geschreven voor verschillende groepsbijeenkomsten en ik heb een superleuk diabetes magazine gemaakt die de deelnemers van de interventie mee krijgen. Voor het magazine heb ik heel veel leuke recepten en artikelen geschreven.

Ik ben ook bezig geweest met het maken van instructiefilmpjes voor gezonde recepten, zoals bijvoorbeeld een gezonde borrelplank of een gezonde kwarktaart. Deze filmpjes zijn te vinden via het YouTube kanaal van AVS diëtisten. Deze filmpjes maakte ik gewoon vanuit huis en ik vond het erg leuk om deze filmpjes te maken!

De komende paar weken zal ik mijn stage-opdrachten vanuit huis afronden en zal ik ook op locatie nog meer leren over gespreksvoering om mezelf verder te ontwikkelen als toekomstig diëtist.