Eerlijk is eerlijk, ik ben geen keukenwonder. Althans, misschien is het ook wel dat ik mezelf er de tijd niet voor gun. Iets met familie (een dochter van 1), werken, sporten en nog veel meer… ;)
Het voornemen om iedere week een keer een voor ons onbekend gerecht te maken, valt nog een beetje in het water.
Slechte excuses trouwens nu ik er zo over na denk. Want hoe snel heb je een recept gevonden, waarvan je de ingrediënten alleen maar op je boodschappenlijstje hoeft te zetten. Het hoeft namelijk ook helemaal niet moeilijk te zijn, en dat is ook precies één van de pijlers van een ‘puur gezond’ eetpatroon. Ook met weinig ervaring kun je in korte tijd lekkere en gezonde gerechten op tafel krijgen.

Steeds bewuster

Oké, bovenstaande kan dus beter, want hoe leuk en lekker is het om nieuwe smaaksensaties te ervaren. Wat ik wel merk is dat we hier thuis de laatste jaren nóg bewuster en steeds meer en meer ‘puur gezond’ zijn gaan eten. De pakjes en zakjes verdwijnen zo langzamerhand helemaal uit ons assortiment. Het zout potje kwam bij ons al nooit op tafel, maar sinds de kleine er is bekijk ik toch weer even net iets vaker de ingrediënten lijst van producten. Ook het handje noten zit er bij ons helemaal in. Oké, ik geef toe; 300, laat staan 400 gram groente halen we niet elke dag.

Af en toe krijg ik de vraag, gun je jezelf dan nooit iets lekkers? Ja natuurlijk wel, een handje aardbeien of een handje gemengde noten is toch hartstikke lekker? Een wijntje op z’n tijd of bijvoorbeeld schaaltje bugles gaat er echt wel eens in hoor. Door onder andere lekker in beweging te zijn houd ik het allemaal in balans.

Duurzaamheid

Tot slot proberen we hier ook ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Hier moet vooral manlief, gek op vlees, nog wel aan wennen. Fruit en groente doen we niet meer in plastic tasjes, maar in papieren zakjes. Maar ook vinden we het bijvoorbeeld zonde om eten weg te gooien. Is er iets over? Hup in de diepvries, komt wel eens een keer (meestal binnen een week al) van pas als er ‘s avonds gewerkt moet worden of we laat terug zijn van het sporten. Hoe makkelijk is het dan om je restje even op te warmen.

Lekker aan het werk

Hoe ik er nu voor ga zorgen dat ik wel iedere week een nieuw gerecht ga uitproberen? Dankzij een nieuwe samenwerking! Ik laat me inspireren door Mama Mascha, check de app ‘Lekker aan het Werk’ maar eens! Ik begin vanavond!