De Emotie-eten de baas specialisten hebben de krachten gebundeld en schrijven in toerbeurt een blog over Emotie-eten.  Alle leuke en interessante bijdrages delen we op onze blogpagina.

De herfst, de tijd waarin we weer wat meer binnen zitten.

Zeker als je niet van regen en kou houdt :-)

Genieten bij de kachel, vaker op de bank voor de TV,  lekker een boek lezen, een spelletje doen of de legpuzzels weer van zolder halen …..  of misschien weer tijd om de administratie bij te werken. Zelfs de tijd om weer eens een nieuwsbrief te versturen ;-).

Dat klinkt allemaal best leuk. Maar lukt het jou om te genieten van het ‘Cocoonen’ zonder erbij te snoepen? Of staat lekker binnen relaxen voor jou gelijk aan: GEZELLIG, dus iets LEKKERS  bij de koffie en thee, vaker een WIJNTJE met HAPJES etc?

Ik vind dat allemaal heerlijk die extra wijntjes, hapjes, chocolademelk en koekjes.  Maar aangezien ik in de herfst minder lichamelijk actief ben raak ik snel ‘stuffed’. Een opgeblazen buik en te volle darmen. Hierdoor slaap ik slecht en voel ik me de dag erna lusteloos en schuldig.

Wat uiteindelijk altijd weer beter werkt: iedere dag naar buiten, zelfs als het regent. Een stevige wandeling. Een uurtje sporten of lekker uitwaaien op het strand. Grote kans dat je je daarna fitter voelt! Ongemerkt heb je zo een paar honderd calorieën verbrand. Hoe fijn is dat?!

Het goede nieuws is, dat je na deze buitenactiviteiten nog tijd genoeg over om op de bank of aan de keukentafel te zitten, met je puzzel, je breiwerk of je administratie. Waarschijnlijk voel je je prima, geniet je van de warmte en heb je geen gesnoep nodig om te GENIETEN!  Hoe lukt jou dat?

Of heb je hulp nodig om aan de slag te gaan om het Emotie-eten achter je te laten?

Samen gaan we dan stappen zetten om :

  • Jouw patroon van troosteten te onderzoeken.
  • Jouw triggers om de koelkast in te duiken tijdig te herkennen.
  • Te oefenen met bewust kiezen in plaats van via het olifantenpad automatische een zak chips leeg te eten.
  • Weer te genieten van normaal en gezond eten.

Als je denkt: JA, dat klinkt goed, daar ben ik aan toe …. neem dan contact op met onze emotie-eten de baas specialist Marissa (06-51567374 / marissa@avs-sportdietisten.nl) en plan een gratis intakegesprek.