Als het buiten koud is kun je weer lekker opwarmen met een soepje. Je kunt zoveel lekkere variaties maken van verschillende groentes. Kant en klare soepen bevatten veel zout. Dat is minder gezond. Maak daarom liever zelf een lekker en gezond soepje met minder zout.

Mare heeft een lekker recept van tomatensoep voor je. Check eventueel even het filmpje op ons You Tube kanaal.

Tomatensoep

Ingrediënten (4 personen):

  • 750 gram tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 750 ml water

Hoe maak je het?

  1. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de tomaten in kwarten.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook op laag vuur totdat ze er doorzichtig uitzien.
  4. Doe de tomaten bij de sjalotjes en de knoflook in de pan en laat deze ongeveer 5 minuten mee bakken.
  5. Voeg 1 eetlepel paprikapoeder en de basilicum toe.
  6. Voeg hierna 750 ml water toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer totdat er geen grote stukken meer inzitten.

Serveer de soep in een grote kom met wat gedroogde Italiaanse kruiden of een aantal blaadjes verse basilicum.

Eet smakelijk!!