Tijdens onze consulten in de Beweegkuur bespreken we ook altijd het beweegpatroon. De een gaat fitnessen, de ander wandelen en weer een ander kiest ervoor om te gaan zwemmen. Wij vinden het vooral belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt.

Zoals we met z’n allen merken, wordt alles duurder. Hierdoor heeft niet iedereen budget over om een sport abonnement af te sluiten. Gelukkig kun je ook veel doen zonder dat het iets kost (afgezien van eventuele wandelschoenen, sportschoenen en sportkleding).

Hoe kun je gratis sporten?

Daarvoor geven we je graag een aantal tips:

  • Doe mee met Nederland in beweging. Iedere werkdag om 9.15 uur op NPO 2 en om 10.15 uur op NPO 1. Of kijk het terug op een moment dat voor jou uitkomt.
  • Je ziet ze steeds vaker verschijnen: beweegtuinen. Deze beweegtuinen hebben een aantal voordelen. Je kunt ze gratis gebruiken en je sport lekker in de buitenlucht. Daarnaast is het een mooie manier om buurtgenoten te leren kennen.
  • Gezondheidsapps met een puntensysteem. Er zijn verschillende apps waarmee je punten kunt sparen. Een voorbeeld is de Samen Gezond app van Menzis. Door je persoonlijke weekdoel te halen verdien je punten die je kunt inleveren in de webshop. Dat is wat we noemen win-win!
  • In verschillende gemeentes zijn wandelgroepen waar je je bij kunt aansluiten. Wandel je liever alleen, maar heb je moeite dit vaker te doen? De app “Ommetje” helpt gebruikers om van wandelen een leuke, dagelijkse gewoonte te maken.

Hoe maak je bewegen leuk?

  • Wellicht vind je het leuker om samen te bewegen/ sporten? Het is gezelliger en je kunt elkaar motiveren.
  • Plan je beweegmomenten in. Op die manier is het voor jezelf duidelijk, maar bijvoorbeeld ook voor je gezin. Zo schiet het er minder snel bij in, zelfs als je een hele drukke dag of week hebt.
  • Vind je wandelen saai? Zorg ervoor dat je het leuker maakt. Ontdek nieuwe wandelroutes of luister naar een fijne podcast.

Veel succes!