Voeding is de brandstof voor je lichaam en van belang om sportief te kunnen presteren. Dat is wat de aanwezigen van het Webinar ´Sport en voeding´ op 4 juni 2024 leerden van Linda Swart, ervaren sport diëtiste met jarenlange betrokkenheid bij FC Groningen, partner van topsport Noord en het high performance team NL.

Sprankelend en interactief

Zij droeg haar kennis op een sprankelende en interactieve manier over met concrete voorbeelden en tips voor geïnteresseerde aanwezige hardlopers, schaatsers en wielrenners, die vooraf hun vragen konden inzenden zodat de lezing goed aansloot bij het publiek.
Eén van de lessen is dat goede voeding op het juiste moment het herstel na trainingen en wedstrijden bespoedigd, bijdraagt aan optimale lichaamssamenstelling, conditie en de kans op ziekte en blessures vermindert. Daarnaast was het helder dat duursporters die drie keer of vaker per week trainen vooral ook meer moeten eten dan je wellicht denkt met aandacht voor een brede basis van koolhydraten en eiwitten volgens de sportvoedingspiramide.

Sponsoractie

Dit webinar werd georganiseerd om de sponsoractie van Astrid Cantineau, gynaecoloog UMCG voor het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG te steunen. Linda bedankt voor deze belangeloze inzet!

Tekst: Astrid Cantineau