Thess begeleidt veel deelnemers in de Beweegkuur. Als leefstijlcoach en diëtist bespreek je veel gedurende deze twee jaar. Over opvallende, leuke of bijzondere onderwerpen schrijft ze een blog. Deze gaat over de bikini body.

Tijdens de Beweegkuur gaan we met deelnemers aan de slag met een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is niet alleen wat je eet of hoeveel je beweegt, maar ook hoe je hiermee omgaat in je dagelijkse leven. Regelmatig hoor ik van cliënten dat zij willen afvallen om weer ‘mooiere’ kleding te kunnen dragen. En zichzelf weer mooi te vinden als ze in de spiegel kijken.

Dat vind ik vaak lastig om te horen. Want waarom zien zij (vaak vrouwen) zichzelf als niet mooi of kunnen ze bepaalde kleding niet dragen?

Een bikini body

Denk bijvoorbeeld eens aan de “bikini body”. Nu het zomer is, is dit een veelvoorkomende term in reclames, tijdschriften en op het internet. Veel vrouwen willen het, maar zullen van zichzelf zeggen het niet te hebben. En waarom niet? Een putje hier, een rolletje daar, te dikke bennen of te wit van kleur. Allerlei redenen om zichzelf niet in bikini te hijsen.

Dan toch liever een badpak welke je buik verbergt. Of toch liever een shirt aanhouden op het strand. Misschien zelfs wel een broek of lange rok om je benen niet te laten zien. Herkenbaar? Of vermijd je plekken waar je in badkleding wordt verwacht het liefste helemaal?

Waarom verstoppen?

Wanneer je goed voor je lichaam zorgt door gezond en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen, waarom zouden we het dan moeten verstoppen voor de buitenwereld? Waarom vergelijken we het met een ander, die een heel ander lichaam heeft? Zou een ander überhaupt bezig zijn met jouw lijf in bikini?

Overal kom je producten zoals shakes, poeders en druppels tegen die jou binnen een aantal weken een bikini body beloven. Of work-out schema’s waarmee jij binnen no-time klaar bent voor het strand. Het klinkt verleidelijk, maar het gaat niet de oplossing zijn voor de langere termijn.
Want een bikini body, wat is dat nou eigenlijk? Daarvoor heb je slechts twee dingen nodig: een bikini en een lichaam. Een lichaam hebben we allemaal en een bikini is bijna overal te koop.

Iedereen een bikini body

Draag een bikini (of badpak) die jij mooi vind en lekker zit. Wees dankbaar voor het lichaam dat erin zit, wat ervoor zorgt dat je kunt leven en de dingen doet die je leuk vindt. En die maat van jouw bikini? Of de manier hoe jouw lichaam eruit ziet? Die zegt niets over wie je bent of hoe je in het leven staat.

Fijne zomer!