Hoi! Leuk dat je meekijkt met een eetdagboekje van mij. Ik vind het zelf altijd heel leuk om eetdagboekjes op andere blogs te lezen. Niet om klakkeloos over te nemen, maar om inspiratie uit te halen. Dat is ook het doel van deze blog, jullie hopelijk wat nieuwe ideeën geven. Niet elke dag is gelijk, de ene dag eet ik meer en de andere dag wat minder. Daarnaast neem ik ook heus wel eens een extraatje als een gebakje of bakje chips. Maar onderstaande laat een gemiddelde doordeweekse dag zien.

Ontbijt

Ik begon de dag met een schaaltje yoghurt en roodfruit. Sinds twee jaar weet ik dat ik een lactose-intolerantie heb, dus ik kies altijd voor lactosevrije yoghurt. Zelf vind ik de sojavarianten niet zo lekker, maar ook dat is een goede keuze voor als je lactosevrij moet eten. Ik vind het super leuk om nieuwe producten in de supermarkt te ontdekken, gelukkig komen er steeds meer lactosevrije of plantaardige producten op de markt. Mocht je nu ook een lactose-intolerantie hebben en graag wat tips willen ontvangen, stuur dan even een berichtje!
Ik probeer elke ochtend te wisselen met het soort fruit wat ik in de yoghurt doe. Daarnaast kies ik er soms voor om er muesli of granola aan toe te voegen, maar vanochtend had ik daar geen behoefte aan. Een andere lekkere variant voor mij is havermout met appel en kaneel. Vooral in de donkere maanden een fijn ontbijtje.

Tussendoortje in de ochtend

Ik heb een tijdje gehad dat ik in de ochtend niet vaak meer een tussendoortje nam. Toen had ik er geen behoefte aan, maar de laatste tijd merk ik dat ik toch trek begin te krijgen. Nu neem ik vaak een stuk fruit tussendoor. Vandaag toevallig een appel, maar ik neem ook vaak een banaan mee.

Lunch

Op werkdagen heb ik vaak 2 sneetjes volkorenbrood mee. Meestal met 100% pindakaas en kaas. De laatste tijd vind ik hummus weer heel lekker, dus ik wissel het een beetje af. Ik probeer altijd een bakje met rauwkost mee te nemen. Zo heb ik in de middag al een hele portie groente op. Wist je dat het advies voor groente minimaal 250 gram per dag is? Voor de meeste mensen geldt dat daar nog best wat winst te behalen is! Door rauwkost mee te nemen of een salade te maken, lukt het makkelijker om aan die hoeveelheid te komen.
Wanneer ik thuis ben wissel ik de boterhammen wel eens af met volkoren crackers of volkoren wraps (lekker met hummus + sla + rauwkost).

Tussendoortje in de middag

Meestal neem ik in de middag een zelfgemaakte snack, zoals een plakje bananenbrood, een kwarkbolletje of zoals vandaag een plakje van mijn healthy choco cake (recept komt binnenkort op de website!).

Warme maaltijd

Als warme maaltijd had ik vandaag 2 Mexicaanse wraps (zo lekker met guacamole!). Ik probeer sinds een jaar wat minder vlees te eten en vaker voor peulvruchten te kiezen. In deze Mexicaanse wraps zitten onder andere bruine bonen en kidneybonen. Een heerlijke combinatie met paprika, tomaat en maïs.

Tussendoortje in de avond

In de avond neem ik vaak nog wat fruit en een schaaltje yoghurt of kwark. Deze keer heb ik een schaaltje watermeloen, daar ben ik echt gek op!

Ik drink de hele dag water (soms met een smaakje en bubbels). Wanneer ik thuis ben neem ik vaker thee.

Zo, dit was mijn dag!

Als je het zou vergelijken met een eetdagboekje van een jaar geleden dan zou je best wat verschillen zien. Ook heel logisch, want toen deed ik nog aan wedstrijdzwemmen waarvoor ik veel trainde. In die tijd kon ik de hele dag wel eten, zoveel trek had ik altijd! Daarnaast moest ik er om denken dat ik na een training goed ging herstellen. Als sporter is het dus erg belangrijk om je voedingspatroon aan te passen aan je trainingen. Train je veel en werk je toe naar wedstrijden? Of zit je in een rustperiode en maak je veel minder trainingsuren? In beide situaties is het goed om je voedingspatroon aan te passen. Zou je daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Plan dan een afspraak bij één de AVS sportdiëtisten, dan helpen we je graag!