Vind je het lastig om ’s morgens op te staan en een goede ochtendroutine te vinden? In deze blog geven wij je vijf tips die kunnen helpen om de dag fris te beginnen.

Opstaan

Vind je het moeilijk om uit bed te komen en blijf je maar snoozen? Zet je wekker dan aan de andere kant van de kamer, zodat je eerst uit bed moet komen om je deze uit te zetten. Ga vervolgens niet terug naar bed, maar begin rustig aan je dag. Maak er een gewoonte van om elke dag op ongeveer dezelfde tijd op te staan. Doordat je lichaam hier aan gewend raakt wordt het steeds makkelijker om op te staan.

Ontbijten

Zorg voor een voedzaam en vullend ontbijt waar je veel energie van krijgt. Wanneer je je ontbijt overslaat bestaat de kans dat je later op de dag trek krijgt en gaan snacken. Vind je het lastig om te ontbijten, probeer dan eens een drinkontbijt. Dit kun je heel simpel maken door fruit en kwark te mengen in een blender. Vind je het leuk en heb je tijd om wat langer in de keuken te staan? Probeer dan eens de yoghurt pannenkoeken of de smoothiebowl.

Ga sporten

Een ochtendwandeling, een fietstocht of een home workout. Dit is misschien niet het eerste waar je zin in hebt als je wakker wordt, maar door sporten een onderdeel van je ochtendroutine te maken krijg je direct een energie boost. Daarnaast kun je de hele dag trots zijn op het feit dat je in de ochtend al gesport hebt.

Neem een frisse douche

Een frisse douche ’s morgens vroeg helpt je om wakker te worden of je spieren te ontspannen na het sporten. Na een frisse douche ben je weer alert en kan je de dag goed beginnen.

Begin met de belangrijkste taken

In de ochtend heb je de meeste focus en concentratie. Het is daarom handig om met de belangrijkste of moeilijkste taken te beginnen.

Voor meer tips of voedingsadvies op maat kun je altijd contact opnemen met een AVS-diëtist.