Je herkent het vast wel. Al weken voor Pasen liggen de winkels vol met felgekleurde chocolade paaseitjes. De eerste paar keren dat je ze in de winkel ziet liggen lukt het je nog om ze voorbij te lopen. De keren daarna zwicht je helaas toch.

Oeps …. 400 calorieën

‘Het staat zo gezellig, zo’n schaaltje op tafel en de kinderen vinden het ook leuk’. Zeker, het ziet er erg aantrekkelijk uit. Waarschijnlijk té aantrekkelijk. Oh die rode heb ik nog niet geproefd en goh die met mokka was wel erg lekker. Je neemt er 2 bij de koffie en ook ’s middags pik je er 3 uit het schaaltje voor bij de thee. ’s Avonds na de warme maaltijd heb je zin in iets zoets en ja hoor daar gaat weer een handje vol paaseitjes. In totaal kom je uit op ongeveer 8-10 eitjes per dag. Oeps! Maar dat valt best mee toch?

Met circa 40 kcal per stuk levert het gesnoep al gauw zo’n 400 kcal op!

Tips voor de verleidings-eter

  • Probeer zo weinig mogelijk verleidingen in huis te halen.
  • Is het toch in huis? Leg het dan niet in het zicht.
  • Haal je toch lekkers in huis (bijv. voor de andere gezinsleden), probeer dan de chocolade/snoepjes/koekjes mee te nemen die jij niet (of minder) lekker vindt.

‘Mijn kinderen vinden die paaseitjes zo lekker en het staat gezellig op tafel’. Wellicht vinden je kinderen het ook leuk om het huis op een andere manier gezellig te maken.

  • Beschilder samen gekookte eieren.
  • Versier samen een mooie paastak.
  • Haal mooie verse bloemen in huis, zoals narcissen.

De Paasbrunch

Nog zo’n vast ritueel! Er is niks mis met de paasbrunch, maar het hoeft niet. Je kunt ook met je familie lekker naar buiten gaan. Wandelen, fietsen of zet een Paas speurtocht uit. Wellicht voelt dat een stuk beter dan met een te volle buik bij de Paasbrunch vandaan komen.

Wat is jouw tip om de verleidingen buiten te deur te houden?

Wil je actief aan de slag?

Wil je actief aan de slag om dit patroon van emotie-eten te veranderen? Wil je leren om anders met ‘lastige’ gevoelens om te gaan? Neem dan contact op met onze emotie-eten de baas specialist Marissa (06-51567374 / marissa@avs-sportdietisten.nl) en plan een gratis intakegesprek.