Is jouw ontbijt en lunch vaak hetzelfde omdat je uit gemak elke dag voor hetzelfde broodbeleg kiest? Dat is helemaal niet nodig, er zijn namelijk veel verschillende lekkere en verantwoorde opties. Hieronder vind je 10 variaties voor op je brood.

Ei

Gekookt, gebakken of als eiersalade, met ei kan je veel verschillende kanten op. Ei is ook lekker met bijvoorbeeld een plakje 30+ kaas of kipfilet.

Hüttenkäse

Hüttenkäse bevat weinig koolhydraten en veel eiwitten. Heerlijk met een beetje peper, maar ook goed te combineren met rauwkost zoals komkommer of tomaat.

Tonijn

Een lekkere tonijnsalade maak je makkelijk zelf’. Deze tonijnsalade bevat veel eiwitten en verzadigd daardoor goed.

Zalm

Zalm valt onder de vette vis en bevat vetzuren die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Met zalm kan je eindeloos variëren. Denk eens aan zalm met light zuivelspread, zalm en komkommer, zalm en ijsbergsla of een zalmsalade.

Avocado

Avocado kan bijvoorbeeld je in plakjes met wat ijsbergsla op je boterham eten, maar het is ook lekker om er guacamole van te maken en je boterham hiermee te besmeren. Avocado bevat veel vetzuren die goed zijn voor je hart en bloedvaten, let op: het is daardoor, net als zalm, wel een calorierijke belegsoort.

Groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente is 250 gram per dag. Door je boterham te beleggen met groente haal je deze 250 gram makkelijker. Denk eens aan geraspte wortel (met rozijnen), gegrilde groenten zoals paprika of courgette, hüttenkäse met radijsjes, ligt zuivelspread met komkommer of een groente spread.

Fruit

Als je van zoet beleg houdt dan is fruit op je boterham iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan plakjes aardbeien, banaan of appel.

Humus

Humus is gemaakt van kikkererwten en bevat veel eiwitten. Je kunt humus zelf maken en bijvoorbeeld combineren met komkommer, tomaat of avocado.

Kipfilet

Kipfilet klink heel simpel, maar is op veel verschillende manieren te combineren. Denk eens aan avocado, ei, roomkaas, komkommer, tomaat, paprika of sla.

Zachte geitenkaas

Geitenkaas bevat veel goede voedingstoffen en is lekker als beleg op een boterham. Probeer het bijvoorbeeld in combinatie met gegrilde courgette of walnoten.

Er zijn zoveel keuzes, leef je uit en blijf vooral lekker variëren.
Succes!